Şi-au cerut scuze pentru că au evadat. Gestul a doi români care i-a lăsat mască pe gardienii unei închisori irlandeze

de A.M.P    |    17 Iul 2012   •   11:18
Şi-au cerut scuze pentru că au evadat. Gestul a doi români care i-a lăsat mască pe gardienii unei închisori irlandeze Foto: indymedia.org.uk
Doi români care au evadat luni dimineaţă din închisoarea irlandeză Castlerea din comitatul Roscommon au lăsat un în urmă un bilet în care îşi cereau scuze pentru gestul lor, afirmând însă că nu au avut de ales, relatează Irish Independent.

Gardienii au constatat dispariţia celor doi români, Vasile Feier (29 de ani) şi Toader Feier (23 de ani), luni, la ora 06.30, când le-au verificat camera. Ei au fost văzuţi ultima dată în zona Grove din perimetrul închisorii, duminică seara la ora 23.30.
   
Gardienii au găsit un bilet pe care scria: "Ne pare rău, dar nu am avut de ales". În pofida faptului că cei doi sunt în continuare căutaţi, autorităţile au refuzat să le publice fotografiile.
   
"Este vorba despre doi români condamnaţi pentru mai multe infracţiuni în Galway. Este posibil să fi fost ajutaţi să evadeze sau nu, acest aspect este investigat în prezent", a declarat ministrul Justiţiei, Alan Shatter.
   
Zona Castlerea este înconjurată de păduri şi terenuri agricole, fermierii fiind rugaţi să fie vigilenţi si să anunţe orice mişcare suspectă. Autorităţile din Roscommon au înfiinţat puncte de control în tot comitatul în cadrul operaţiunilor de căutare a celor doi fugari, care aveau de ispăşit predepse de 22 şi, respectiv, 23 de luni.
   
Cei doi au fost arestaţi în noiembrie 2011 şi condamnaţi la sfârşitul lui ianuarie, promiţând judecătoarei că se vor întoarce în ţară de bună voie dacă vor primi pedepse cu suspendare, dar au fost condamnaţi la închisoare cu executare, după ce s-a stabilit că infracţiunile lor erau organizate.
   
Toader Feier avea o condmnare anterioară şi în Marea Britanie, în timp ce Vasile mai avea 19 condamnări, în special în România. Ei erau repartizaţi într-o zonă cu case cu dormitoare şi bucătărie, dar mai aveau de trecut un gard şi zidul foarte înalt pentru a părăsi perimetrul închisorii.

x close