Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi, aplaudat de 60 de ori în cele 71 de minute ale discursului ţinut la Roma (VIDEO)

Silvio Berlusconi, aplaudat de 60 de ori în cele 71 de minute ale discursului ţinut la Roma (VIDEO)

Silvio Berlusconi, aplaudat de 60 de ori în cele 71 de minute ale discursului ţinut la Roma (VIDEO)
Sursa foto: silvio berlusconi
30 Mar 2009   •   16:31

În cadrul celei de-a treia şi ultima zi a congresului de fondare a partidului său, denumit PDL, Sivio Berlusconi a ţinut un lung discurs fiind aplaudat de 60 de ori în 71 de minute. Potrivit Corriere della Serra, la finalul discursului audienţa a cântat Oda Bucuriei de Beethoven, folosind ad hoc versuri "Meno male che Silvio c'e" (Noroc că există Silvio).

Premierul italian Silvio Berlusconi a anunţat că intenţionează să ofere funcţiei de preşedinte, care acum este mai mult simbolică, o putere mai mare şi apoi să candideze pentru acest post. Dacă are succes, el va deveni cel mai puternic politician italian de la Benito Mussolini, care a condus Italia între 1922 şi 1943.

Consilierii premierului spun că acesta va cere o preşedinţie aleasă direct, după model francez.
Berlusconi nu a detaliat încă cât de puternică vrea preşedinţia să fie, dar se crede că reformele sale vor permite şefului statului să domine guvernul prin propunerea de legi, stabilirea politicii externe, numirea premierului şi a miniştrilor. În plus, apropriaţi ai acestuia au lăsat să se înţeleagă că el îşi doreşte postul.

Berlusconi şi Oda Bucuriei


Discursul lui Silvio Berlusconi la fondarea PDL


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi imn
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close