Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi spune că ar accepta o funcţie de ministru

Silvio Berlusconi spune că ar accepta o funcţie de ministru

Silvio Berlusconi spune că ar accepta o funcţie de ministru
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    04 Ian 2013   •   14:30

Silvio Berlusconi a declarat că este dispus să nu candideze pentru funcţia de premier, în vederea realizării unei alianţe electorale între Poporul Libertăţii, formaţiune a cărui fondator este, şi Liga Nordului, însă ar accepta o funcţie de ministru într-un nou guvern italian.

„Pot fi ministrul al economiei, ministru de externe sau orice altceva, pentru a-mi ajuta ţara şi pentru a-i sprijini pe moderaţii care nu se recunosc în stânga”, a spus fostul premier italian într-un interviu citat de cotidianul La Repubblica.

Magnatul media de 76 de ani a adăugat că este „mereu determinat să facă bine propriei ţări” şi se consideră „singurul care poate ajuta democraţia şi libertatea împotriva stângii. Tocmai pentru asta sunt încă aici, pentru a o combate”.

Mai mult decât atât, Berlusconi spune că propunerea sa este „împotriva naturii, pentru că la vârstea mea aş putea face altceva”.

În acelaşi intrviu, Il Cavaliere l-a atacat pe Mario Monti, cel care l-a înlocuit în funcţia de premier, numindu-l „un profesor care este departe de realitate, cu un salariu sigur. Încep să am dubii privind capacitatea lui de a gândi logic”.

„Monti e un profesor, iar profesorii vorbesc mereu de la catedră şi nu acceptă să fie contrazişi. Sunt departe de realitate, pe care o privesc prin gaura cheii, şi nu cunosc dificultăţile pe care le au antreprenorii, de exemplu”, a spus Berlusconi.

De asemenea, fostul premier i-a îndemnat pe italieni să meragă la vot la viitoarele alegeri parlamentare din Italia, programate pe 24 şi 25 februarie, pentru că „ne aflăm în plină recesiune şi guvernul Monti ne-a lăsat într-o situaţie dramatică”.

„Trebuie să-i facem pe italieni să înţeleagă faptul că noi avem o experienţă câştigată în zece ani de guvernare şi avem un program prin care să scoatem ţara din recesiune”, a încheiat Berlusconi.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close