Noi probleme pentru Silvio Berlusconi. Va fi trimis în judecată pentru mită într-un scandal sexual

de S.T.    |    28 Ian 2017   •   16:33
Noi probleme pentru Silvio Berlusconi. Va fi trimis în judecată pentru mită într-un scandal sexual Foto: Silvio Berlusconi/Facebook

Fostul premier italian Silvio Berlusconi va fi trimis în judecată sub acuzaţia că a mituit martori pentru a nu depune mărturie împotriva lui în scandalul în care a fost acuzat că a plătit tinere femei pentru sex, transmite Reuters.

O instanţă din Milano a luat decizia sâmbătă. În 2014, Berlusconi fusese achitat într-un proces în care procurorii îl acuzau că a întreţinut relaţii sexuale cu tânăra de origine marocană Karima El Mahroug, cunscută drept Ruby, pe când tânăra era minoră.

Ulterior, procurorii l-au acuzat că a plătit în jur de 10 milioane de euro pentru a corupe martorii care au depus mărturie în proces. Din această sumă, Ruby a primit şapte milioane de euro.

Mai multe publicaţii italiene, printre care La Repubblica, Il Fatto Quotidiano sau La Stampa relatează că fostul premier încă le virează bani câtorva dintre femeile care luau parte la petrecerile supranumite "Bunga Bunga" de la reşedinţele sale, inclusiv româncelor Ioana Vişan şi Ioana Claudia Amarghioalei.

Silvio Berlusconi neagă acuzaţiile care i se aduc. Avocatul fostului premier, Federico Cecconi, afirmă că Berlusconi le-a oferit fetelor sprijin financiar, nu mită.

„Există riscul ca la proces să fie judecat pentru generozitate”, a spus Cecconi. Procesul urmează să înceapă în data de 5 aprilie.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close