Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi va oferi justiţiei probe care ar atesta nevinovăţia sa în dosarul Mediaset

Silvio Berlusconi va oferi justiţiei probe care ar atesta nevinovăţia sa în dosarul Mediaset

Silvio Berlusconi va oferi justiţiei probe care ar atesta nevinovăţia sa în dosarul Mediaset
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    25 Noi 2013   •   18:30

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a afirmat că va oferi justiţiei probele pe care le-a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă şi care, potrivit declaraţiilor sale, demonstrează că a fost condamnat pe nedrept în dosarul Mediaset, informează presa italiană, citată de Mediafax.

Berlusconi a a spus că va trimite documentele Curţii de Apel din Brescia şi va solicita rejudecarea cazului.

„În cazul meu a fost încălcată flagrant legislaţia, inclusiv Constituţia Italiei”, susţine fostul premier, care a precizat că deţine documente fiscale emise de Statele Unite ce ar demonstra că sentinţa în cazul Mediaset este nedreaptă.

În acelaşi timp, Berlusconi a făcut un apel către susţinătorii şi adversarii săi politici să nu voteze în favoarea excluderii sale din Senat.

Silvio Berlusconi trebuie să ispăşească un an de închisoare în dosarul Mediaset, dar probabil va fi plasat în arest la domiciliu sau va efectua muncă în folosul comunităţii.

Berlusconi (77 de ani) fusese condamnat în prima instanţă şi în apel la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală, cu o interdicţie de cinci ani privind deţinerea de funcţii publice. Pedeapsa de condamnare la închisoare a fost confirmată de instanţa supremă, care a decis rejudecarea la Curtea de Apel din Milano a sancţiunii suplimentare, cea de interzicere a funcţiilor publice.

În privinţa condamnării la închisoare, trei din cei patru ani beneficiază de o amnistie, astfel că Berlusconi ar avea de executat doar un an.

Cazul se referă la achiziţionarea de către trustul Mediaset a drepturilor de difuzare a aproximativ 3.000 de filme produse de companii precum Paramount si Fox.

Trustul Mediaset, deţinut de familia lui Silvio Berlusconi, a fost găsit vinovat că a cumpărat drepturi de difuzare, în intervalul 1995 - 1998, la preţuri majorate intenţionat, prin intermediul unor companii offshore, în scopul comiterii unor fraude fiscale.   

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi condamnare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close