Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi vrea să recreeze partidul cu care s-a lansat în politică

Silvio Berlusconi vrea să recreeze partidul cu care s-a lansat în politică

Silvio Berlusconi vrea să recreeze partidul cu care s-a lansat în politică
Sursa foto: Foto: Agepres/AP
29 Iun 2013   •   12:32
Fostul şef al Guvernului italian Silvio Berlusconi şi-a anunţat vineri seara intenţia de a recrea şi conduce Forza Italia, partidul de centru-dreapta pe care l-a fondat când a intrat în politică, în urmă cu aproape 20 de ani, relatează AFP, conform Mediafax.
Poporul Libertăţii (PdL), o coaliţie de centru-dreapta pe care a creat-o, "va rămâne coaliţia partidelor de centru-dreapta, iar Forza Italia (Hai Italia) va face parte din ea şi mi-e teamă că voi fi din nou numărul unu", a declarat el pentru primul post public de televiziune.
Forza Italia este numele partidului pe care Il Cavaliere l-a fondat în 1994, la intrarea sa în politică, cu cadre din holdingul său Fininvest, care deţinea deja trei posturi de televiziune, ziare, editura Mondadori şi AC Milano.
El a câştigat, la vremea aceea, alegerile şi a condus Italia pentru prima dată. Înfrânt şi apoi reales în două rânduri, prezentat ca ieşit definitiv din politică în mai multe rânduri din cauza numeroaselor probleme cu justiţia, el a obţinut o treime din voturi la ultimele alegeri, în februarie.
Magnatul media, în vârstă de 76 de ani, a fost condamnat luni la şapte ani de închisoare şi i s-a interzis să exercite vreun mandat public, pentru relaţii contracost cu o prostituată minoră şi abuz de putere în cazul Rubygate, o pedeapsă a cărei puneri în aplicare a fost suspendată după ce avocaţii săi au făcut toate recursurile posibile.
El a calificat vineri acest verdict ca "grotesc", repetând că "dacă există vreun sector de reformat, acela este sectorul Justiţiei".
Silvio Berlusconi nu a pus însă în discuţie susţinerea sa faţă de Guvernul condus de Enrico Letta, în care se află reprezentanţi ai dreptei - inclusiv protejatul lui Il Cavaliere Angelino Alfano - şi stângii.
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close