Antena 3 CNN Externe Sima s-a apucat de dat interviuri. "Am venit aici că mi-a fost frică de ceea ce îmi puteau face politicienii FIZIC"

Sima s-a apucat de dat interviuri. "Am venit aici că mi-a fost frică de ceea ce îmi puteau face politicienii FIZIC"

Sima s-a apucat de dat interviuri. "Am venit aici că mi-a fost frică de ceea ce îmi puteau face politicienii FIZIC"
de O.P.    |    31 Oct 2012   •   05:37

Fostul director al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, a acordat un interviu unei televiziuni islandeze. Sima spune că a plecat din ţară de frica politicienilor, pentru că, susţine el, a fost ameninţat în repetate rânduri. Şi a ales islanda pentru că este singurul loc în care se simte în siguranţă.

MODERATOR
de ce aţi venit în Islanda?

Cristian SIMA
Am venit în Islanda pentru că mi-a fost frică de ceea ce politicienii şi oamenii de afaceri puternici pot face persoanei mele, fizic. Şi din cauza presiunii create acolo. Am preferat Islanda, faţă de Elveţia, unde, de asemenea, aveam unde să locuiesc, pentru simplul motiv că am gândit că Islanda este foarte atentă cu problemele de acest gen.

MODERATOR
Aveţi vreun motiv să vă temeţi şi să vă părăsiţi ţara? Aţi menţionat politicieni. Ce politicieni... despre ce oameni de afaceri este vorba? Trebuie să vă fi ameninţat în vreun fel... Puteţi să daţi nume?

Cristian SIMA
Da, m-au ameninţat. Dar nu în mod direct. Nimeni nu m-a ameninţat în mod direct! Au pus pe altcineva să mă ameninţe! Am fost ameninţat prin alte telefoane, prin alte mesaje. Şi, chiar când am părăsit România, am fost ameninţat, prin telefon, ziua următoare, când am ajuns în Elveţia. Am plecat pe 29 septembrie, ajuns în Elveţia, iar după 3-4 zile am plecat în Islanda. Ei sunt îngrijoraţi de faptul că eu ştiu destule despre conturile lor, afacerile lor, despre circulaţie banilor şi, probabil, asta nu e ceva foarte confortabil pentru ei.






×
Subiecte în articol: Cristian Sima
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close