Antena 3 CNN Externe Sindicate din SUA se alătură manifestanţilor pe Wall Street

Sindicate din SUA se alătură manifestanţilor pe Wall Street

Sindicate din SUA se alătură manifestanţilor pe Wall Street
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
05 Oct 2011   •   10:36

Mai multe sindicate şi-au anunţat sprijinul pentru mişcarea "Occupy Wall Street" ("Să ocupăm Wall Street") şi intenţionează să se alăture protestatarilor în New York miercuri, informează CNN.
   
"Este chiar simplu. Aceşti tineri de pe Wall Street dau voce multor probleme cu care muncitorii din America s-au confruntat în ultimii ani", a declarat Larry Hanley, preşedinte internaţional al Amalgamated Transit Union, care are 20.000 de membri în regiunea New York.
   
"Aceşti tineri vorbesc pentru marea majoritate a americanilor care sunt frustraţi de bancherii şi brokerii care au făcut profit pe spatele oamenilor ce muncesc din greu", a adăugat Hanley într-un comunicat.

"În timp ce noi ne luptăm zi după zi, lună după lună, milionarii şi miliardarii de pe Wall Street stau - neatinşi - şi ne ţin predici despre nivelul sacrificiului nostru".
   
Purtătorul de cuvânt al Transport Workers Union Local 100 Jim Gannon a precizat că mişcarea "Occupy Wall Street", care denunţă inechităţile sociale din sistemul financiar şi se inspiră din revoluţiile "primăverii arabe" din Africa şi Orientul Mijlociu, a avansat subiecte pe care sindicatele le sprijină în mod obişnuit.
   
Preşedintele United Federation of Teachers Michael Mulgrew, sindicatul profesorilor care are 200.000 de membri, s-a declarat mândru să susţină protestatarii, care campează în New York şi în alte locuri din Statele Unite.
   
Oficialii sindicali nu au putut oferi o estimare privind numărul membrilor lor care îşi vor lua liber de la serviciu miercuri şi se vor alătura protestelor.
   
Manifestanţii campează în parcul din Districtul Financiar din New York, cerând ca 20.000 de persoane să inunde zona pentru câteva luni. "Occupy Wall Street" este o mişcare fără lider formată în mare parte din tineri nemulţumiţi de starea economiei, războiul din Afganistan, mediu şi starea Americii şi a lumii în general.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close