Antena 3 CNN Externe Singurul rus închis la Guantanamo vrea televizor şi cărţi

Singurul rus închis la Guantanamo vrea televizor şi cărţi

Singurul rus închis la Guantanamo vrea televizor şi cărţi
20 Ian 2014   •   14:15

Ravil Mingazov, singurul deţinut de naţionalitate rusă din penitenciarul special de la Guantanamo, a cerut oficialilor de la Moscova, care l-au vizitat, să îi facă rost de cărţi în limba rusă, ziare şi un televizor.

Konstantin Dolgov, responsabil cu Drepturile Omului din ministerul de Externe rus şi membru al delegaţie ruse prezentă la Guantanamo, a spus că Mingazov nu a fost supus niciunei forme de violenţă pe perioada detenţiei sale.

"El ne-a solicitat să îi aducem mai multă literatură rusă. Vrea să citească mai multe cărţi, reviste şi ziare ruseşti. I-am promis că îi vom satisface această dorinţă. Mingazov ne-a mai spus că ar mai vrea să aibă la dispoziţie şi un televizor, la care să urmărească posturile care emit în limba rusă. Referitor la această cerere, am discutat cu adminstraţia penitenciarului", a declarat Dolgov.
Oficialul de la Moscova a adăugat că singurul rus închis la Guantanamo este mulţumit de condiţiile oferite de penitenciar, transmite RIA Novosti.

Ravil Mingazov a fost arestat în Pakistan, în 2002, dar până acum nu i-a fost adusă nici o acuzaţie oficială.

Diplomatul rus a descris închisoarea de la Guantanamo ca fiind "o pagină ruşinoasă în istoria Statelor Unite, un loc unde dreptatea şi drepturile omului au fost mai mult decât neglijate". El a recomandat administraţiei americane să închidă cât mai repede acest penitenciar cu regim special.

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close