Antena 3 CNN Externe Sinteza Zilei: Drama românului condamnat la moarte în Malaezia. "Dacă aş putea, aş rămâne eu în locul lui"

Sinteza Zilei: Drama românului condamnat la moarte în Malaezia. "Dacă aş putea, aş rămâne eu în locul lui"

Sinteza Zilei: Drama românului condamnat la moarte în Malaezia. "Dacă aş putea, aş rămâne eu în locul lui"
28 Iun 2015   •   23:39

Sunt 3 ani de când Ionuţ Gologan e după gratii în Malaezia. Ani în care tatăl şi bunica tânărului au avut parte de veşti cumplite. Toate instanţele de până acum l-au condamnat la moarte pe românul de 25 de ani.

Ionuţ Gologan a fost arestat în 2012. Originar din Telega, judeţul Prahova, tânărul a fost crescut de tată şi bunică, după ce mama lui a plecat din localitate în urmă cu mai mulţi ani.

În bagajele tânărului, care lucra ca şofer cu jumătate de normă, au fost descoperite, în 26 iunie 2012, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, 1.494 de grame de metamfetamină.

Procesul său a avut loc în perioada septembrie-octombrie 2013, iar în prima instanţă Gologan a fost condamnat la moarte prin spânzurare.

Decizia a fost atacată cu apel de către avocatul românului, dar în 16 februarie 2015 Curtea de Apel a menţinut decizia de condamnare. Avocatul tânărului a făcut recurs, însă acesta a fost respins.

Tatăl său a primit permisiunea să-l viziteze. A fost în Malaezia, iar acum se teme că a fost ultima dată când şi-a văzut fiul.

"Am stat prin geam de vorbă cu el. Nu pot să vă descriu momentele. Dacă aveam puterea şi înţelegerea necesară, rămâneam eu în locul lui. Din primul moment când am auzit că este arestat am vrut asta. Nici nu vreau să mă gândesc la vestea pe care am primit-o. Dacă aş putea acum m-aş duce să-l scot, să rămân eu în locul lui" a spus tatăl lui Ionuţ, duminică, la "Sinteza Zilei".


"A venit, şi-a luat permisul şi a spus că pleacă la muncă în Germania. Voia şi el, ca fiecare tânăr, un statut în viaţă. După ce a plecat m-a sunat şi mi-a spus că e şofer pe un taxi în Berlin. La câteva zile după am fost sunat de doamna consul, care mi-a spus că e arestat în Malaezia, pentru trafic de droguri" a mai spus tatăl lui Ionuţ.

"Voi monitoriza în continuare acest caz şi vom încerca, prin diferite metode, lobby, prietenii...ştiu că este posibilă comutarea pedepsei în detenţie pe viaţă. Ei sunt victime ale reţelelor de traficanţi, li se oferă sume importante şi sunt împinşi în zone din acestea cu sancţiuni severe. Uneori chiar dealerii îi dau, pentru a-şi continua nestingheriţi activitatea. Pot să vă spun că Ministerul de Externe s-a preocupat şi a făcut toate demersurile posibile. Sentinţa NU este definitivă, mai este o cale de atac" a afirmat Norica Nicolai.



×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close