Antena 3 CNN Externe Sinteza Zilei. Fotografia care a făcut înconjurul lumii

Sinteza Zilei. Fotografia care a făcut înconjurul lumii

Sinteza Zilei. Fotografia care a făcut înconjurul lumii
Sursa foto: Foto: VideoNews
30 Noi 2014   •   23:00
Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de duminică seară a emisiunii "Sinteza Zilei", una dintre cele mai puternice imagini din ultimul timp. 
 
Imaginea are legătură cu evenimentele din jurul morţii lui Michael Brown, un tânăr de 18 ani, din Ferguson (Missouri), care a fost omorât de un poliţist. 
 
Chiar şi preşedintele american, Barack Obama, a făcut o declaraţie publică, după ce lucrurile au degenerat în comunitatea din Ferguson şi nu numai.
 
"Moartea lui Michael Brown este dureroasă. Eu şi Michelle transmitem sincere condoleanţe familiei sale şi comunităţii", a afirmat Obama.Recunoscând că "evenimentele din ultimele zile au provocat tensiuni", preşedintele a îndemnat la dialog şi înţelegere. 
 
Revolte au izbucnit, magazine au fost jefuite, oameni au fost arestaţi în acest oraş de la periferia Saint-Louis.
 
Versiunile despre circumstanţele decesului tânărului diferă. Potrivit unui martor, Michael Brown mergea pe stradă, iar un agent de poliţie s-a luat de el şi a tras asupra adolescentului în timp ce acesta avea mâinile ridicate. Potrivit poliţiei, Michael Brown a fost ucis după ce a agresat un poliţist pe care ar fi încercat să-l dezarmeze.
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close