Antena 3 CNN Externe Sinuciderea asistată a unui britanic, difuzată în premieră de un post de televiziune (VIDEO)

Sinuciderea asistată a unui britanic, difuzată în premieră de un post de televiziune (VIDEO)

Sinuciderea asistată a unui britanic, difuzată în premieră de un post de televiziune (VIDEO)
10 Dec 2008   •   19:21

Un post de televiziune britanic va transmite miercuri seară documentarul despre sinuciderea asistată a unui britanic care suferea de neuron motor central. Totul s-a întâmplat la o clinică specializată din Elveţia, potrivit Sky News.
Craig Ewart, în vârstă de 59 de ani, s-a sinucis administrându-şi o cantitate mare de barbiturice, prescrise de un medic din Elveţia. Bărbatul a murit la 30 de minute după ce a înghiţit doza.
"Dacă îmi îndeplinesc planul, voi muri, aşa cum şi trebuie la un moment dat. Dacă nu fac asta, opţiunea este de a suferi şi de a-mi face şi familia să sufere, pentru ca apoi să mor oricum. Într-un fel e mai stresant şi mai dureros aşa", a spus Ewart, înainte de a muri.
Mary, văduva sa, a apărat decizia soţului de a pune camere de luat vederi în salonul său de la clinica de sinucideri asistate Dignitas, din Elveţia. În această ţară sinuciderile asistate sunt legale, dar nu şi în Marea Britanie.
Miercuri a fost deschisă şi o anchetă în privinţa morţii altui britanic care s-a sinucis în clinica Dignitas. Jucătorul de rugby Daniel James, de 23 de ani, a paralizat complet în urma unui accident şi a ales să-şi pună capăt vieţii la Dignitas.
"Dacă cineva vine la noi şi ne spune că nu mai vrea să trăiască o viaţă îngrozitoare şi că ar vrea să părăsească această lume, ar trebui să-l putem ajuta", a explicat avocatul Ludwig Minelli, fondatorul Dignitas.
De-a lungul timpului, clinica a ajutat mai mult de 100 de britanici să se sinucidă.

Documentarul va fi difuzat în această seară de Sky Real Lives TV.
Craig Edwards trimite un e-mail copiilor săi, prin care îşi explică decizia de a-şi pune capăt zilelor.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sinucidere documentar
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close