Antena 3 CNN Externe Sinucideri în rândul militarilor și polițiștilor turci, după lovitura de stat eșuată

Sinucideri în rândul militarilor și polițiștilor turci, după lovitura de stat eșuată

Sinucideri în rândul militarilor și polițiștilor turci, după lovitura de stat eșuată
22 Iul 2016   •   19:31

Mai mulţi militari şi poliţişti turci s-au sinucis ori au încercat să se sinucidă după lovitura de stat eşuată din 15 iulie, ultimul fiind un colonel care şi-a luat viaţa vineri, transmite agenţia EFE.

Despre acesta din urmă, care a fost secundul comandantului unei brigăzi, autorităţile afirmă că s-a sinucis nu pentru că s-ar fi temut de represalii, ci din cauza depresiei provocate de sentimentul că nu a reuşit să împiedice tentativa de lovitură de stat.

Un alt colonel, de data aceasta acuzat că a participat la puci, a ameninţat vineri că se aruncă de pe unul dintre podurile ce trec peste Bosfor la Istanbul. Însă el a fost în cele din urmă arestat.

Printre cei care şi-au pus capăt zilelor după puciul eşuat de vinerea trecută se regăsesc guvernatorul unui district şi trei poliţişti bănuiţi de implicare în tentativa de lovitură de stat.

Ultimul bilanţ al victimelor acestei încercări a unei facţiuni din armată de a prelua puterea indică 270 de morţi, dintre care 24 sunt din rândul participanţilor activi la lovitura de stat. În confruntările cu puciştii şi-au pierdut viaţa 72 de soldaţi şi 5 poliţişti, precum şi 179 de civili.

Atât preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cât şi premierul Binali Yildirim au admis că au existat deficienţe în activitatea serviciilor de informaţii, care nu i-au informat despre iminenţa acestei lovituri de stat, pusă de ei pe seama clericului Fethullah Gulen, autoexilat în SUA.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close