Sirenele antiaeriene au fost repornite în Tel Aviv. Hamas a lansat o rachetă asupra oraşului

de G.S.    |    17 Noi 2012   •   19:20
Sirenele antiaeriene au fost repornite în Tel Aviv. Hamas a lansat o rachetă asupra oraşului Foto: Mediafax/AFP

Sunetul sirenelor de alertă antiaeriană au răsunat sâmbătă după-amaiaza la Tel Aviv, a treia zi consecutiv, în timp ce televiziunea israeliană prezenta imagini cu o baterie antirachetă "Iron Dome" în acţiune împotriva unei rachete, relatează AFP.
   
În acelaşi moment, la Gaza, aripa militară a mişcării islamiste Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, anunţa că a lansat asupra oraşului Tel Aviv o rachetă de tip Fajr-5, de fabricaţie iraniană.
   
Canalul 10 al televiziunii israeliene a prezentat imagini cu o baterie "Iron Dome" în acţiune împotriva unei rachete.
   
"Racheta (de tip) Fajr-5 pe care Hamasul tocmai a tras-o asupra Tel Avivului a fost interceptată de noua baterie antirachetă Iron Dome", a anunţat Ofir Gendelman, un purtător de cuvânt al Biroului premierului, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter. El nu a anunţat victime sau pagube.
   
Noua baterie, a cincea aflată în acţiune, a fost livrată sâmbătă dimineaţa, cu aproximativ două luni în avans.
   
Rachetele de tip Fajr-5, de fabricaţie iraniană, au o rază de acţiune de aproximativ 75 de kilometri, în timp ce rachete artizanale de tip Qassam, aparţinând Hamas, au o rază de acţiune de aproximativ 15 kilometri, potrivit unor experţi.
   
Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Palamentului iranian Allaeddin Borujerdi, a dezminţit sâmbătă că Iranul ar fi livrat rachete de tip Fajr-5 unor grupări palestiniene armate din Fâşia Gaza, dând asigurări că aceste grupări sunt "perfect capabile" să îşi procure propriul armament.

x close