Antena 3 Externe Siria. 62 de oameni au fost ucişi, în urma manifestaţiilor anti-guvernamentale

Siria. 62 de oameni au fost ucişi, în urma manifestaţiilor anti-guvernamentale

30 Apr 2011   •   14:41
Siria. 62 de oameni au fost ucişi, în urma manifestaţiilor anti-guvernamentale
Sursa foto: Foto: deccanchronicle.com

Cel puţin 62 de oameni au fost ucişi, ieri, în Siria, într-un nou val de manifestaţii reprimate violent de forţele de ordine. Bilanţul a fost anunţat de organizaţiile siriene pentru apărarea drepturilor omului.  Uniunea Europeană intenţionează să adopte sancţiuni economice împotriva regimului sirian, pentru represiunea sângeroasă din ultimele săptămâni.

Militanţii sirieni pentru drepturile omului spun că mai mult de jumătate din victime au fost ucise la Deraa, focarul protestelor antiguvernamentale. Oraşul este asediat de mai multe zile de armată. Potrivit sursei citate, sătenii din împrejurimi au încercat să le aducă localnicilor alimente, dar soldaţii n-au ezitat să tragă în plin asupra lor.

Autorităţile de la Damasc susţin, însă, că s-au înregistrat victime doar în rândul militarilor şi al poliţiştilor, care ar fi fost atacaţi de "grupuri teroriste înarmate". Ciocniri violente s-au produs în mai multe oraşe siriene. În altele, manifestaţiile au fost atât de ample încât forţele de ordine nu au intervenit, iar protestatarii şi-au descărcat mânia pe portetele preşedintelui Bashar al-Assad.

De teama represiunii, sute de sirieni s-au refugiat, în ultimele zile, în Liban, în timp ce alţii au fost opriţi de grăniceri la frontiera cu Turcia. Uniunea Europeană doreşte să impună un embargo asupra vânzãrilor de armament către Siria, urmat şi de alte sancţiuni. Preşedintele Barack Obama a aprobat deja sancţiuni economice împotriva mai multor lideri de la Damasc, începând cu fratele preşedintelui Assad.

 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close