Antena 3 CNN Externe Siria a acceptat propunerea Rusiei de a-şi plasa arsenalul chimic sub control internaţional

Siria a acceptat propunerea Rusiei de a-şi plasa arsenalul chimic sub control internaţional

Siria a acceptat propunerea Rusiei de a-şi plasa arsenalul chimic sub control internaţional
de M.T.    |    10 Sep 2013   •   15:45

Siria şi-a exprimat „deja acordul" cu privire la propunerea Rusiei de a-şi plasa arsenalul chimic sub control internaţional, a declarat, marţi, la Moscova ministrul sirian de Externe, Walid Mouallem, potrivit agenţiilor ruse, preluate de AFP şi citate de Mediafax.

„Luni am avut o şedinţă de negocieri fructuoase cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi, deja în cursul serii, ne-am exprimat acordul cu privire la iniţiativa Rusiei", a declarat Mouallem.

Oficialul sirian a subliniat că obiectivul este de a „tăia creanga de sub picioare unei agresiuni americane".

Propunerea făcută de Rusia prevede plasarea sub control internaţional a stocului sirian de arme şi apoi distrugerea lor.

Rusia, aliat al Siriei, speră că această iniţiativă va permite evitarea unor atacuri americane împotriva regimului de la Damasc.

Administraţia preşedintelui american Barack Obama desfăşoară de zece zile eforturi de mare anvergură pentru a convinge congresmenii şi opinia publică să susţină o operaţiune militară „limitată" în Siria, ca reacţie la un atac chimic comis în 21 august, în apropiere de Damasc, soldat cu 1.429 de morţi, potrivit serviciilor de informaţii americane.


×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close