Antena 3 CNN Externe Siria a rămas în beznă. Pană de curent în cea mai mare parte a ţării, după un atac în apropiere de Damasc

Siria a rămas în beznă. Pană de curent în cea mai mare parte a ţării, după un atac în apropiere de Damasc

Siria a rămas în beznă. Pană de curent în cea mai mare parte a ţării, după un atac în apropiere de Damasc
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    24 Oct 2013   •   08:38
O pană de curent electric a lovit miercuri o mare parte a Siriei, după ce un atac realizat de rebeli în apropiere de Damasc s-a soldat cu avarierea unei conducte de gaz ce alimentează staţiile electrice din sudul ţării, a anunţat ministrul Energiei Electrice, Imad Khamis.
                    
"Un atac terorist împotriva unei conducte pentru alimentarea centralei (electrice), în sudul ţării, a provocat o pană de curent electric în provincii", a declarat Imad Khamis, citat de agenţia oficială Sana, informează AFP, potrivit Mediafax.
 
Ministrul a afirmat că sunt desfăşurate lucrări de reparaţii, pentru a restabili alimentarea cu energie electrică.
 
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că mai multe regiuni, inclusiv Alep (nord) şi Homs (centru), sunt private de energie electrică.
 
"Se pare că este vorba de o operaţiune de mare anvergură bine planificată", a declarat şeful OSDO, Rami Abdel Rahmane.
 
De asemenea, OSDO a anunţat că miercuri a avut loc un atentat cu maşină-capcană împotriva unui punct de control al armatei siriene, în Doumar, un cartier din vestul Damascului.
 
Damascul şi sudul Siriei au fost lovite de mai multe întreruperi de electricitate pe parcursul războiului civil din ţară şi mai multe zone din ţară controlate de rebeli au fost fără electricitate luni de zile.



 

×
Subiecte în articol: Siria atac siria pana de curent
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close