Antena 3 CNN Externe Siria acuză premierul Turciei de acţiuni teroriste împotriva propriului popor: Este deconectat de la realitate

Siria acuză premierul Turciei de acţiuni teroriste împotriva propriului popor: Este deconectat de la realitate

Siria acuză premierul Turciei de acţiuni teroriste împotriva propriului popor: Este deconectat de la realitate
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
01 Iun 2013   •   18:46
Ministrul sirian al Informaţiilor, Omran al-Zohbi, a acuzat sâmbătă autorităţile turce că acţionează în mod "terorist" împotriva propriului popor, cerând demisia premierului Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP, conform Mediafax.
"Revendicările poporului turc nu merită să fie tratate în mod violent, iar dacă Erdogan este incapabil să utilizeze mijloace nonviolente trebuie să demisioneze", a declarat ministrul sirian.
"Faptul că sunt reprimate demonstraţii paşnice demonstrează că Erdogan este deconectat de la realitate", a continuat Zohbi.
Guvernul condus de Erdogan, care susţine insurgenţii din Siria şi critică regimul de la Damasc, a atribuit atentatele comise pe 11 mai în Turcia, la frontiera cu Siria, unor grupări apropiate de regimul Bashar al-Assad. La acea vreme, ministrul sirian al Informaţiilor, Omran al-Zohbi, a atribuit Guvernului turc responsabilitatea pentru atentatele comise pe teritoriul Turciei, la frontiera cu Siria, catalogându-l drept "criminal" şi "măcelar" pe premierul Recep Tayyip Erdogan. "Suntem întristaţi de moartea martirilor în localitatea turcă Reyhanli", a reacţionat Omran al-Zohbi, reiterând că Siria nu este implicată în niciun fel în atentatele din Turcia, soldate cu cel puţin 51 de morţi şi peste 100 de răniţi. "Premierul turc Recep Tayyip Erdogan trebuie luat la întrebări în legătură cu acest atac. Partidul său poartă responsabilitatea directă", a adăugat ministrul sirian. "Erdogan ar trebui să demisioneze; este un criminal şi un măcelar", a insistat, la acea vreme, al-Zohbi, amintind că Guvernul turc a facilitat traficul de armament şi combatanţi în Siria, alimentând conflictul din această ţară şi transformând regiunea de frontieră turco-siriană într-un fief al teroriştilor.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close