Antena 3 CNN Externe Siria are un nou premier. Ministrul Agriculturii, însărcinat de Assad să formeze un nou guvern

Siria are un nou premier. Ministrul Agriculturii, însărcinat de Assad să formeze un nou guvern

Siria are un nou premier. Ministrul Agriculturii, însărcinat de Assad să formeze un nou guvern
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    06 Iun 2012   •   14:47

Preşedintele sirian Bashar al-Assad l-a însărcinat miercuri pe actualul ministru al Agriculturii, Riad Hijab, să formeze un nou Guvern, în urma alegerilor legislative din mai.

"Preşedintele (Bashar) al-Assad a promulgat un decret prin care îl însărcinează pe Riad Hijab să formeze noul Guvern al Republicii siriene", după constituirea noului Parlament, rezultat în urma scrutinului legislativ de la 7 mai, a anunţat postul public de televiziune, potrivit AFP.

Riad Hijab îl înlocuieşte pe fostul premier Adel Safar, care şi-a format guvernul în aprilie 2011, după o lună de la declanşarea mişcării de contestare a regimului de la Damasc.

Hijab, în vârstă de 46 de ani, este titular al unui doctorat în inginerie agrară, el este ministrul Agriculturii din aprilie 2011.

În perioada 2004-2008, Hijab a ocupat postul de lider al organizaţiei de la Deir Ezzor (est) a Partidului Baas (la putere), iar ulterior, din 2008 şi până în 2011, a ocupat posturile de guvernator al provinciilor Quneitra (sud) şi Lattakia (nord-vest).

Noul premier este căsătorit şi are patru copii.





×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close