Antena 3 CNN Externe Siria. Autorităţile au dat drumul la internet, după efectuarea unor "lucrări"

Siria. Autorităţile au dat drumul la internet, după efectuarea unor "lucrări"

Siria. Autorităţile au dat drumul la internet, după efectuarea unor "lucrări"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
01 Dec 2012   •   18:05

Reţeaua Internet a reînceput să funcţioneze, sâmbătă după-amiază, la Damasc, după trei zile de întrerupere completă, iar regimul Bashar Al-Assad a anunţat că au fost efectuate "lucrări", informează AFP.
   
Reţelele de telefonie mobilă sunt în continuare nefuncţionale.
   
Agenţia oficială de ştiri, SANA, a anunţat că Internetul a fost repus în funcţiune după efectuarea unor "lucrări".
   
Statele Unite au acuzat regimul Bashar Al-Assad că a întrerupt liniile de telecomunicaţii în mai multe regiuni din Siria, pe fondul confruntărilor militare între rebeli şi serviciile de securitate. Opoziţia siriană a anunţat joi că liniile de telecomunicaţii, inclusiv Internetul, au fost întrerupte, în mai multe regiuni din Siria.
   
Departamentul de Stat american a comunicat că sunt oprite reţelele de telefonie fixă şi mobilă, precum şi Internetul. "Condamnăm acest nou atac împotriva libertăţii de exprimare şi comunicare, atribuit regimului de la Damasc", declara vineri Victoria Nuland, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american.
   
Protestele reprimate violent şi confruntările armate între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad durează de peste 20 de luni în Siria, bilanţul victimelor fiind, potrivit unor organizaţii, de peste 40.000 de morţi.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close