Antena 3 CNN Externe Siria cere introducerea mişcării insurgente Frontul Al-Nusra pe lista organizaţiilor teroriste

Siria cere introducerea mişcării insurgente Frontul Al-Nusra pe lista organizaţiilor teroriste

Siria cere introducerea mişcării insurgente Frontul Al-Nusra pe lista organizaţiilor teroriste
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
11 Apr 2013   •   18:21

Ministerul sirian de Externe a cerut, joi, Consiliului de Securitate ONU să introducă mişcarea insurgentă Frontul Al-Nusra pe lista organizaţiilor teroriste, informează AFP.
   
"Siria a depus o solicitare la Consiliul de Securitate în sensul introducerii organizaţiei Frontul Al-Nusra pe lista entităţilor afiliate reţelei teroriste Al-Qaida", se arată într-un comunicat oficial.
   
Gruparea islamistă insurgentă Frontul Al-Nusra, care luptă împotriva regimului din Siria, este afiliată filialei irakiene a reţelei teroriste Al-Qaida şi va avea o denumire comună cu aceasta, conform unui comunicat difuzat miercuri de Institutul american pentru monitorizarea site-urilor islamiste - SITE.
   
Liderul grupării Stat Islamic în Irak, Abu Bakr al-Baghdadi, a declarat că organizaţia pe care o conduce şi Frontul Al-Nusra vor avea un nume comun - Stat Islamic în Irak şi Levant. "A venit vremea să spunem în faţa popoarelor din regiunea Levant şi a întregii lumi că Frontul Al-Nusra este afiliat organizaţiei Stat Islamic în Irak", a declarat al-Baghdadi, conform SITE.
   
Specialiştii suspectau de mult timp că Frontul al-Nusra primea susţinere logistică de la reţeaua teroristă Al-Qaida. Gruparea este implicată în activităţile insurgente împotriva regimului Bashar al-Assad. Siria se confruntă, de peste doi ani, cu revolte reprimate violent şi cu confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele militare ale opoziţiei. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 70.000 de morţi.
   

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close