Antena 3 CNN Externe Un autobuz cu militari a explodat la Damasc. Atacul în care e suspectat ISIS s-a soldat cu cel puțin 14 morți

Un autobuz cu militari a explodat la Damasc. Atacul în care e suspectat ISIS s-a soldat cu cel puțin 14 morți

Cel puțin 14 militari au fost uciși într-un atac cu bombă care a vizat un autobuz al armatei guvernamentale în centrul capitalei siriene, transmite presa internațională.

Un autobuz cu militari a explodat la Damasc. Atacul în care e suspectat ISIS s-a soldat cu cel puțin 14 morți
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    20 Oct 2021   •   09:48

Deflagrația s-a produs miercuri dimineață, când autobuzul se afla pe podul Hafez al-Assad.

Tranzitul vehiculului a declanșat două bombe. O a treia bombă a fost dezamorsată  de militari

Televiziunea de stat a postat pe rețelele sociale imagini cu carcasa carbonizată, din care salvatorii scoteau bucăți de cadavre.

Oficialii guvernamentali au calificat incidentul de miercuri drept atac terorist.

La scurt timp după atac, un tir de mortiere al armatei guvernamentale a ucis cel puțin 10 persoane în provincia Idlib din nord-vestul țării, aflată sub controlul opoziției, după cum anunță surse locale. 

Între cei 10 morți se numără patru copii și o femeie, conform apărării civile siriene, ai cărei lucrători sunt cunoscuți drept "Căștile albe".

Reuters menționează că au fost mai multe atacuri care au vizat, anul acesta, vehicule ale armatei siriene. Atentatele au fost puse pe seama grupării jihadiste Stat Islamic (ISIS) care încă activează în regiunile deșertice ale țării.

Sursa citată precizează că atacurile cu bombă la Damasc au fost rare de când forțele loiale președintelui Bashar al-Assad au preluat controlul enclavelor rebele din jurul capitalei.

Cel puțin 350.000 de oamenii au fost uciși în războiul civil din Siria care a început în urmă cu 10 ani.

Ajutat de trupele ruse prezente în țară, regimul președintelui sirian controlează în prezent cea mai mare parte a teritoriului național.

×
Subiecte în articol: Siria ISIS
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close