Antena 3 CNN Externe Siria este ameninţată cu divizarea. Liderul Hezbollah cere o "reglementare politică" în această ţară

Siria este ameninţată cu divizarea. Liderul Hezbollah cere o "reglementare politică" în această ţară

Siria este ameninţată cu divizarea. Liderul Hezbollah cere o "reglementare politică" în această ţară
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    04 Ian 2013   •   08:55

Liderul mişcării libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, un susţinător fervent al Damascului, este de părere că Siria este ameninţată cu divizarea. Anunţul a fost făcut de Nasrallah, joi, într-un discurs transmis de postul de televiziune al partidului său.

"Poziţia noastră fundamentală este refuzul oricărei forme de divizare sau de apel la divizare şi secţionare a oricăreia dintre ţările arabe sau musulmane şi cerem menţinerea unităţii fiecăreia dintre aceste ţări (...) Din Yemen în Irak, până la Siria, această regiune este ameninţată mai mult ca niciodată de dezbinare", a declarat şeful puternicei mişcări şiite armate, potrivit AFP.

Categoric împotriva divizării Siriei, Nasrallah a cerut o "reglementare politică în Siria", apreciind că dacă "soluţia militară continuă, războiul va fi lung".

"Ar trebui să avem o mişcare politică serioasă, care să aibă în vedere presiunile şi un eventual ajutor pentru a obţine o soluţie politică în Siria, un dialog politic şi o reglementare politică", a continuat şeful Hezbollah.

Libanul, care a fost de trei decenii sub tutela politică şi militară a Siriei, rămâne profund divizat în ceea ce priveşte conflictul sirian.

Hezbollahul, care domină împreună cu aliaţii săi Guvernul, susţine regimul preşedintelui Assad, contestat de 21 de luni printr-o revoltă transformată în conflict armat.




×
Subiecte în articol: Hezbollah Siria Siria
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close