Antena 3 CNN Externe Siria - Imagini şocante. Oameni bătuţi cu brutalitate şi târâţi pe stradă de forţele de ordine

Siria - Imagini şocante. Oameni bătuţi cu brutalitate şi târâţi pe stradă de forţele de ordine

Siria - Imagini şocante. Oameni bătuţi cu brutalitate şi târâţi pe stradă de forţele de ordine
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
11 Apr 2011   •   08:49

Oameni bătuţi cu brutalitate de forţele de securitate şi trupuri însângerate, târâte pe străzi. Asta arată imaginile publicate în ultimele zile, de manifestanţii antiputere din Siria. Înregistrările realizate de amatori şi postate pe Youtube, au şocat întreaga lume.

Cea mai recentă înregistrare arată cum un bărbat căzut la pământ, este lovit cu cruzime de mai mulţi membri ai forţelor de securitate. Demonstrantul rămâne la un moment dat inconştient, dar poliţiştii continuă să-l lovească. Totul, în plină stradă, sub ochii îngroziţi ai celorlalţi protestatari. Trupul însîngerat al victimei este apoi târât pe stradă.

Incredibilul episod s-a petrecut în oraşul Deraa, din sud-vestul Syriei. Localitatea este de câteva săptămâni teatrul unor ciocniri violente între manifestanţii antiputere şi poliţie. Mii de oameni ies în fiecare zi pe străzi şi cer demisia preşedintelui Bashar al Assad. Şeful statului refuză însă să plece şi a cerut forţelor de ordine să restabilească liniştea cu orice preţ. Oamenii legii au deschis focul asupra mulţimii în repetate rânduri. Peste 150 depersoane şi-au pierdut viaţa în timpul confruntărilor.

Proteste ample se desfăşoară şi în Yemen. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi în mai multe oraşe ale ţării şi au cerut demisia preşedintelui Ali Abdullah Saleh.

Şi protestele din Yemen se prelungesc deja de câteva săptămâni. Iar confruntările dintre manifestanţi şi forţele de ordine s-au soldat cu zeci de morţi şi sute de răniţi.

 


×
Subiecte în articol: Siria syria batuti morti proteste
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close