Antena 3 CNN Externe Siria. Locuitorii din Alep au rămas fără apă, după ce conducta principală a fost distrusă

Siria. Locuitorii din Alep au rămas fără apă, după ce conducta principală a fost distrusă

Siria. Locuitorii din Alep au rămas fără apă, după ce conducta principală a fost distrusă
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
09 Sep 2012   •   15:25

O parte dintre locuitorii din Alep, metropolă din nordul Siriei, au rămas sâmbătă fără apă potabilă după distrugerea unei conducte în cartierul Boustane al-Bacha din nordul oraşului, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturilor omului (OSDO), relatează AFP.
   
"O importantă conductă de canalizare a fost distrusă în apropiere de sediul Companiei publice a apelor din Boustane al-Bacha. Este foarte grav deoarece aceasta alimenta cu apă tot oraşul", a declarat pentru AFP liderul OSDO Rami Abdel Rahmane.
   
"Nu ştim cum s-a spart canalizarea, dar au fost raiduri aeriene şi lupte în acest sector", a precizat el.
   
Directorul Companiei apelor a confirmat "că există o problemă cu o conductă de canalizare". "Nu ştiu de ce natură deoarece nu pot trimite o echipă care să inspecteze zona", a declarat el.
   
Reţeaua de militanţi Comitetele locale de coordonare (LCC) a postat o înregistrare video pe YouTube în care se poate vedea un jet de apă puternic ce ţâşneşte dintr-o conductă de canalizare şi se răspândeşte pe stradă şi la parterul unei clădiri.
   
LCC au acuzat "aviaţia (preşedintelui sirian Bashar) al-Assad că a distrus principalul mijloc de alimentare cu apă potabilă a oraşului".
   
Potrivit locuitorilor, jumătate din oraş, în special cartierele din est şi nord, a rămas fără apă.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close