Antena 3 CNN Externe Siria. Numărul refugiaţilor depăşeşte aşteptările. Peste 200.000 de oameni au plecat, iar exodul continuă

Siria. Numărul refugiaţilor depăşeşte aşteptările. Peste 200.000 de oameni au plecat, iar exodul continuă

Siria. Numărul refugiaţilor depăşeşte aşteptările. Peste 200.000 de oameni au plecat, iar exodul continuă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    24 Aug 2012   •   14:55

Numărul refugiaţilor sirieni în ţările vecine a depăşit 200.000 de persoane, cifră care întrece deja previziunile pentru sfârşitul acestui an ale Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNCHR).

Agenţia ONU estima că 185.000 de sirieni se vor refugia din calea conflictului până la finele lui 2012.

"Ne aflăm deja la un nivel mult mai ridicat, de 202.512 refugiaţi în regiunea înconjurătoare", a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt Adrian Edwards, potrivit Reuters.

Bilanţul reflectă creşterea numărului de refugiaţi, săptămâna trecută, cu circa 30.000 spre Turcia, Liban şi Irak, şi ţine seama de schimbarea modului de calcul al refugiaţilor din Iordania.

În cursul nopţii trecute, un număr record de 2.200 de sirieni au trecut graniţa cu Iordania şi au fost primiţi în tabăra de la Za'atri, din nordul ţării.

Peste 3.500 de persoane refugiate din calea violenţelor din Siria au pătruns în Turcia în ultimele 24 de ore, a anunţat vineri Direcţia pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă.

Referindu-se la Liban, unde sunt înregistraţi 51.000 de refugiaţi sirieni, Adrian Edwards a declarat că "deteriorarea situaţiei de securitate ne împiedică activitatea, dar operaţiunile continuă".×
Subiecte în articol: Siria refugiati turcia Irak
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close