Antena 3 CNN Externe Siria. Peste 70 de oameni au murit vineri în urma protestelor antiputere

Siria. Peste 70 de oameni au murit vineri în urma protestelor antiputere

Siria. Peste 70 de oameni au murit vineri în urma protestelor antiputere
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
23 Apr 2011   •   12:24
Peste 70 de oameni au murit vineri, în Siria, după ce forţele de ordine au deschis focul asupra unor grupuri de protestatari care cereau demisia preşedintelui. A fost cea mai sângeroasă zi înregistrată în cele câteva săptămâni de manifestaţii.

Ample demonstraţii antiputere au avut loc în aproape toate oraşele Siriei. Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi şi au cerut demisia preşedintelui Bashar al Assad. În unele localităţi, manifestaţiile au decurs paşnic. În altele însă, forţele de ordine au deschis focul asupra mulţimii.

Cele mai mari violenţe au avut loc în oraşele Homs, Deraa şi în capitala Damasc. Aici, confruntările dintre protestatri şi forţele de ordine s-au mai transformat şi în trecut în lupte sângeroase. Niciodată însă, violenţele nu au fost atât de intense ca acum.

Imagini şocante din timpul protestelor fac zilnic înconjurul lumii. Înregistrări video terifiante, cu protestatarii care fug disperaţi din calea gloanţelor - sunt postate frecvent, pe internet, de amatori.

Autorităţile din Damasc au ridicat recent starea de urgenţă impusă în ţară în urmă cu 48 de ani în speranţa că asta va mai potoli furia manifestanţilor. Mulţimea însă, continuă demonstraţiile.
 

×
Subiecte în articol: proteste Siria Damasc putere victime morti
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close