Antena 3 CNN Externe Siria, pregătită să bombardeze Tel Aviv, ca răspuns la ameninţările Israelului

Siria, pregătită să bombardeze Tel Aviv, ca răspuns la ameninţările Israelului

Siria, pregătită să bombardeze Tel Aviv, ca răspuns la ameninţările Israelului
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
20 Mai 2013   •   17:26

Siria se pregăteşte să atace oraşul Tel-Aviv în cazul în care Israelul lansează un nou atac aerian pe teritoriul său, susţine The Sunday Times, citat de Haaretz şi Mediafax.

Armata siriană a început să mobilizeze rachete avansate sol-sol, potrivit publicaţiei britanice The Sunday Times, care susţine că aceasta a primit ordinul de a ataca centrul Israelului în cazul unui alt raid împotriva Siriei.

The Sunday Times susţine că informaţiile au fost obţinute de la sateliţii de recunoaştere care urmăresc forţele siriene. Potrivit acestuia, Siria a mobilizat rachete Tishreen, capabile să transporte un focos de jumătate de tonă.

Potrivit presei străine, Israelul s-ar afla în spatele a trei atacuri comise în ultimele cinci luni împotriva unor ţinte din Siria. Raidurile aeriene ar fi vizat încărcături de arme destinate mişcării libaneze Hezbollah.

Miercuri, The New York Times a citat un oficial israelian care a avertizat asupra unor alte viitoare atacuri împotriva Siriei în cazul în care preşedintele Bashar al-Assad decide să acţioneze împotriva Israelului. Oficialul a declarat, de asemenea, că Israelul este hotărât să împiedice orice transfer de arme avansate către Hezbollah.

×
Subiecte în articol: Siria Siria Bashar Al Assad raid aerian
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close