Antena 3 CNN Externe Siria renunţă la interdicţia Facebook şi YouTube

Siria renunţă la interdicţia Facebook şi YouTube

Siria renunţă la interdicţia Facebook şi YouTube
09 Feb 2011   •   16:58

Guvernul sirian a ridicat interdicţia de cinci ani pentru Facebook şi Youtube miercuri, ceea ce observatorii consideră că este o mişcare pentru a preveni pericolul frământărilor interne, a precizat site-ul Forward Syria.

Gestul vine în toiul protestelor în masă antiguvernamentale şi a tulburărilor sociale din Tunisia şi Egipt, ambele ţări din Orientul Mijlociu având un regim autoritar similar celui din Siria. În Tunisia, longevivul preşedinte Zine al-Abidine Ben Ali a fost forţat să părăsească ţara.

Sirienii care utilizează internetul spun că au găsit modalităţi de evitare a interdicţiei şi că s-au logat la cele două reţele sociale prin servere internaţionale. "Nu văd o diferenţă semnificativă între momentul de dinainte şi cel de după ridicarea interdicţiei," a declarat pentru The Guardian un utilizator anonim sirian .

Protestatarii sirieni anti-guvern au încercat să ţină sâmbătă "ziua mâniei" printr-un protest în capitala Damasc, dar nu au reuşit să atragă un număr semnificativ de participanţi.

Site-urile de vânzări online Amazon.com  şi Wikipedia ramân blocate pentru utilizatorii sirieni, informează Rianovosti.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close