Antena 3 CNN Externe Siria schimbă Guvernul în încercarea de a răspunde presiunilor făcute de protestatari

Siria schimbă Guvernul în încercarea de a răspunde presiunilor făcute de protestatari

Siria schimbă Guvernul în încercarea de a răspunde presiunilor făcute de protestatari
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
14 Apr 2011   •   21:21

Preşedintele sirian Bashar al-Assad, a anunţat în cursul zilei de joi, formarea unui nou guvern după ce Executivul condus de Mohammed Naji Otri a demisionat în încercarea de a răspunde presiunilor făcute de protestatari pentru schimbarea regimului din Siria, informează Ria Novosti.

Fostul premier a demisionat pe 29 martie, în speranţa că astfel se vor calma spiritele încinse ale protestatarilor, care au ieşit în stradă la jumătatea lunii martie cerând schimbarea din funcţie a preşedintelui.

Noul Guvern este condus de fostul ministru al Agriculturii, majoritatea posturilor au fost schimbate, doar ministrul de Externe şi cel al Apărării păstrându-şi portofoliile.

Această mutare este o nouă încercare a regimului sirian de a face faţă presiunilor pentru reformă, pe care le fac protestatarii.

De la jumătatea lui martie, în Siria au avut loc mişcări de contestare fără precedent a regimului lui Bashar al-Assad. Potrivit organizaţiilor pentru drepturile omului, peste 100 de persoane au fost ucise în timpul reprimării manifestaţiilor.

×
Subiecte în articol: Siria guvern proteste Bashar al-Assad
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close