Antena 3 CNN Externe Siria. Trei jurnalişti au fost capturaţi de rebeli în timpul confruntărilor din Al-Tal

Siria. Trei jurnalişti au fost capturaţi de rebeli în timpul confruntărilor din Al-Tal

Siria. Trei jurnalişti au fost capturaţi de rebeli în timpul confruntărilor din Al-Tal
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
11 Aug 2012   •   09:23

Trei jurnalişti sirieni care lucrau pentru un post public de televiziune au fost capturaţi vineri de către rebeli, în timp ce acompaniau armata într-o operaţiune din apropiere de Damasc, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.
   
"Trei jurnalişti sirieni, angajaţi ai unui post de televiziune oficial, au fost luaţi prizonieri de către rebeli în timp ce însoţeau armata într-o operaţiune din Al-Tal", la nord de Damasc, a declarat OSDO, fără a indica naţionalităţile celor trei jurnalişti. "Ei au fost luaţi prizonieri în timpul confruntărilor de la Al-Tal unde rebelii au atacat şi distrus un tanc", a precizat OSDO.
   
Postul sirian de ştiri Ikhbariya a suţinut că "a pierdut contactul cu echipa sa în Al-Tal, şi consideră drept responsabili de securitatea echipei pe grupurile armate şi pe ţările care le susţin".
   
Luni, sediul radioteleviziunii siriene de la Damasc a fost ţinta unui atentat cu bombă. Explozia s-a produs în birourile conducerii acestei radioteleviziuni.
   
OSDO a semnalat în urmă cu o săptămână că un prezentator al televiziunii publice siriene, Mohammad al-Said, răpit în luna iulie din domiciliul său din Damasc, a fost executat de un grup extremist.
   
"Frontul al-Nosra a revendicat această crimă", a declarat sâmbătă liderul OSDO, Rami Abdel Rahmane.
   
Un comunicat venit din partea al-Nosra a confirmat răpirea şi execuţia prezentatorului.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close