x close

Siria. Un jurnalist a fost asasinat la domiciliu

de G.S.    |    12 Aug 2012   •   12:45
Siria. Un jurnalist a fost asasinat la domiciliu 416 Foto: INTACT Images/EPA

Un jurnalist de la agenţia oficială siriană Sana, Ali Abbas, a fost asasinat sâmbătă la domiciliu, în provincia Damasc, au anunţat agenţia şi organizaţia nonguvernamentală (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează AFP.
   
"Într-o nouă agresiune împotriva presei naţionale şi cadrelor sale, un grup de terorişti înarmaţi l-a asasinat sâmbătă seara pe jurnalistul Ali Abbas, directorul departamentului de informaţii locale al agenţiei, la domiciliu, în localitatea Jdaidet Artuz", a anunţat Sana.
   
Potrivit ONG-ului, "bărbaţi înarmaţi necunoscuţi au ucis un jurnalist de la (agenţia de presă) Sana cu focuri de armă, la domiciliu".
   
Vineri, trei jurnalişti sirieni care lucrau pentru un post public de televiziune au fost capturaţi de către rebeli în timp ce însoţeau armata într-o operaţiune lângă Damasc.
   
Luni, pe 6 august, sediul radioteleviziunii siriene din Damasc a fost vizat de către un atentat cu bombă. Explozia s-a produs în biroul conducerii generale a radioteleviziunii oficiale, rănind mai multe persoane.
   
Cu câteva zile mai înainte, un prezentator al postului sirian oficial, Mohammad al-Sa?d, răpit la jumătatea lui iulie de la domiciliu, în Damasc, a fost executat. "Fie ca acest lucru să servească drept lecţie pentru toţi cei care susţin regimul", declara Frontul al-Nosra, o mică grupare extremistă care a revendicat responsabilitatea acestei crime.

Citeşte mai multe despre:

Siria jurnalist asasinat domiciliu Damasc
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati