Antena 3 CNN Externe Iordania: 16.000 de refugiați sirieni sunt blocați în deșert

Iordania: 16.000 de refugiați sirieni sunt blocați în deșert

Iordania: 16.000 de refugiați sirieni sunt blocați în deșert
Sursa foto: Foto: freeimages.com/ B. T.
de S.T.    |    11 Ian 2016   •   19:48

Numărul sirienilor blocați de-a lungul frontierei iordaniene a ajuns într-o lună de la 12.000 la 16.000, obligând organizațiile umanitare să vină de urgență în ajutorul acestor refugiați, a anunțat luni regatul hașemit, informează AFP.

„Aproape 16.000 de sirieni se află în prezent în tabere” (de refugiați) de-a lungul frontierei estice a Iordaniei, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernului iordanian, Mohamed Momani.

La 9 decembrie, Iordania a calificat drept „foarte exagerat” numărul sirienilor blocați la frontierele sale, estimat la acea dată de ONU la 12.000 de refugiați.

Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiați (UNHCR), precum și organizația neguvernamentală Human Rights Watch (HRW) au cerut Iordaniei să-i primească pe acești refugiați.

Potrivit lui Momani, refugiații care sosesc din estul și nordul Siriei beneficiază de asistență umanitară din partea Iordaniei și organizațiilor umanitare. El a asigurat că regatul hașemit le-a permis acestor organizații să acceadă în „zona militară” unde se află refugiații și unde, până la începutul lui decembrie, doar Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) avea acces, potrivit surselor umanitare.

Acum, în afară de CICR, ajutor pentru cei 16.000 de refugiați pot oferi Unicef, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și UNHCR.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close