Antena 3 CNN Externe Sirienii au de ales "între Bashar şi Bashar". Oficial francez: Scrutinul din Siria, o farsă tragică

Sirienii au de ales "între Bashar şi Bashar". Oficial francez: Scrutinul din Siria, o farsă tragică

Sirienii au de ales "între Bashar şi Bashar". Oficial francez: Scrutinul din Siria, o farsă tragică
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
03 Iun 2014   •   14:43

Sirienii care votează marţi la alegerile prezidenţiale "au de ales între Bashar şi Bashar", a comentat şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, care a denunţat din nou "farsa tragică" prin organizarea scrutinului din Siria, informează AFP.
   
"Este o farsă tragică. Sirienii şi, mai mult decât atât, doar sirienii din zonele aflate sub controlul regimului, au de ales între Bashar şi Bashar (...). Realitatea este că se cunosc deja rezultatele alegerilor, înainte ca aceastea să înceapă", a acuzat ministrul Fabius, într-o declaraţie pentru postul de televiziune France 2.
   
"Acest preşedinte care este calificat criminal împotriva umanităţii de secretarul general al Naţiunilor Unite nu poate reprezenta viitorul poporului său", a adăugat ministrul francez, care a apreciat că preşedintele sirian Bashar al-Assad este un "personaj dispreţuitor".
   
Alegerea preşedintelui Assad, care se confruntă cu doi candidaţi necunoscuţi la scrutinul prezidenţial, nu ridică niciun semn de întrebare, în condiţiile în care toţi alegătorii care au apărut la posturile de televiziune oficiale au afirmat că au votat pentru liderul de la Damasc.
   
Rebelii şi militanţii denunţă "alegeri sângeroase", iar SUA o "impostură", în timp ce conflictul din Siria s-a soldat în mai bine de trei ani cu peste 162.000 de morţi, conform unei organizaţii neguvernamentale.
   
Ministrul Laurent Fabius a reafirmat că "obiectivul celor care doresc democraţia în Siria este obţinerea unui acord politic, deşi acest lucru este foarte dificil". Potrivit şefului diplomaţiei franceze, în acest sens, sunt necesare discuţii cu reprezentanţi ai regimului de la Damasc, dar nu cu preşedintele Bashar al-Assad, care, în opinia sa, este aliat al grupărilor islamiste, deşi acestea luptă împotriva puterii siriene.
   
"Grupările teroriste şi Bashar al-Assad se susţin reciproc într-o anumită formă de terorism. În realitate, regimul nu luptă împotriva grupărilor teroriste", a mai afirmat ministrul Laurent Fabius.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close