Antena 3 Externe Sirienii cer "o intervenţie militară imediată" a statelor arabe şi musulmane

Sirienii cer "o intervenţie militară imediată" a statelor arabe şi musulmane

de G.S.    |    17 Mar 2012   •   09:53
Sirienii cer "o intervenţie militară imediată" a statelor arabe şi musulmane Foto: Agerpres/AP

Circa 2.000 de sirieni au manifestat vineri în oraşul Homs, pentru a cere o “intervenţie militară imediată” a statelor arabe şi musulmane, pentru a pune capăt represiunii sângeroase a regimului, conform AFP.

La un an de la declanşarea revoltei împotrvia regimului Bashas al-Assad, comunitatea internaţională nu a reuşit să găsească o soluţie politică la criza din Siria unde violenţele s-au soldat vineri cu cel puţin 15 morţi.

“Poporul vrea o intervenţie militară, înlăturarea regimului şi înarmarea Armatei siriene libere”, au scandat mii de manifestanţi în mai multe cartiere din Alep, al doilea oraş al ţării.

Aceştia solicită de asemenea "o zonă de excluziune aeriană" precum şi o "zonă tampon" la sol pentru a stabili culoare umanitare.

Televiziunea de stat difuza imagini de la o adunare pentru susţinerea liderului Bashar al-Assad, în timp ce oamenii manifestau la Homs şi la Deraa.

Conform Observatorului sirian al drepturilor omului (OSDO) "situaţia umanitară este foarte proastă" la Homs.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close