Antena 3 CNN Externe Sirienii ies din nou în stradă după discursul preşedintelui Basha Al Assad

Sirienii ies din nou în stradă după discursul preşedintelui Basha Al Assad

Sirienii ies din nou în stradă după discursul preşedintelui Basha Al Assad
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
20 Iun 2011   •   18:21

Conduşi de sloganuri ca "Nu dialogului cu criminalii", protestatarii sirieni au ieşit din nou pe străzi, nemulţumiţi de promisiunile făcute de preşedintele Bashar al-Assad în cadrul unui discurs adresat populaţiei, difuzat luni de mass media naţională din Siria, informează MSNBC.

Discursul, doar a treia tentativă de comunicare a preşedintelui cu populaţia de la începutul protestelor în martie, a fost denunţat ca promiţând prea puţine schimbări, în comparaţie cu dorinţa populară.

În cadrul unui discurs de aproximativ 70 de minute, Assad a recunoscut nevoia pentru reformă drept una legitimă şi a declarat că regimul ia în considerare reforme politice care ar însemna sfârşitul monopolului partidului conducător.

Pe lângă promisiunile de reformă, preşedintele sirian a îndemnat la dialog naţional, dar a avertizat că "nu există soluţii politice pentru cei care poartă armă şi ucid". În contextul reformelor, Assad a discutat despre "sabotori" care exploatează situaţia fragilă din Siria.

Reformele promise de preşedinte vor fi formulate până în spetembrie, când un pachet de reformă va fi formulat, acestea putând fi implementate până, cel târziu, la sfârşitul anului. De asemenea, alegerile parlamentare, programate pentru luna august, ar putea fi amânate.

×
Subiecte în articol: Bashar Al Assad Siria discurs proteste
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close