Antena 3 CNN Externe Sit UNESCO ocupat de romi, în nordul Franţei. Autorităţile locale au demarat procedurile de expulzare

Sit UNESCO ocupat de romi, în nordul Franţei. Autorităţile locale au demarat procedurile de expulzare

Sit UNESCO ocupat de romi, în nordul Franţei. Autorităţile locale au demarat procedurile de expulzare
29 Sep 2012   •   23:48

Autrorităţile locale din nordul Franţei au anunţat sâmbătă că îi vor expulza pe romii care au ocupat de la începutul lunii septembrie sterilul de la Renard, un sit care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, informează AFP.
   
"Departamentul a angajat o procedură de expulzare" împotriva ocupanţilor din aproximativ zece caravane, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Consiliului General, de care aparţine situl protejat.
   
"Am fost nevoiţi să depunem această cerere de expulzare din cauza dezagregărilor produse asupra acestui spaţiu natural sensibil. Persoanele instalate aici tăiau lemne. De asemenea, există excremente", a precizat ea.
   
Purtătoarea de cuvânt nu a fost în măsură să precizeze când vor fi puse în aplicare expulzările.
   
"Avocatul mandatat de către departament a redactat solicitarea de expulzare pentru a o trimite la Tribunalul de mare instanţă de la Valenciennes, în cursul săptămânii", a precizat o altă purtătoare de cuvânt a Consiliului General.
   
Primăriţa de la Denain, Anne-Lise Dufour-Tonini, a apreciat, răspunzând unei întrbări AFP, că expulzarea este necesară deoarece terenul ocupat este "impropriu" găzduirii romilor.
   
"Este o zonă protejată, în care există specii de arbori şi animale speciale, asupra cărora nu putem, în mod normal, să intervenim", a comentat ea.
   
"Trebuie să fie expulzaţi, deoarece nu există nimic pentru a-i găzdui în mod corect", a adăugat primăriţa. Comuna sa dispune de o zonă de găzduire pentru nomazi, "unde există apă, alimentare cu energie electrică şi o şcoală în apropiere", a subliniat ea.
   
UNESCO a înscris în iunie Bazinul minier Nord/Pas-de-Calais, sterilul rezultat în urma exploatării şi localităţile din zonă în Patrimoniul Mondial al umanităţii.

×
Subiecte în articol: romi
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close