Antena 3 CNN Externe Unul dintre cele mai mari site-uri din lume a fost închis și fondatorul său a fost arestat

Unul dintre cele mai mari site-uri din lume a fost închis și fondatorul său a fost arestat

Unul dintre cele mai mari site-uri din lume a fost închis și fondatorul său a fost arestat
21 Iul 2016   •   17:18

Site-ul de piraterie KickassTorrents a fost închis după arestarea fondatorului său de origine ucraineană, Artem Vaulin, care a fost capturat în Polonia.

Probabil că pirateria nu va dispărea niciodată, însă acest fapt nu va opri autorităţile să lupte împotriva copierii ilegale de conţinut digital. Cea mai recentă „victimă” este site-ul KickassTorrents, care a fost închis după arestarea fondatorului său de origine ucraineană, Artem Vaulin, scrie Go4it.

Acesta a fost capturat în Polonia, după o lungă perioadă de urmărire online, metodele autorităţilor pentru a-l găsi fiind destul de ingenioase. Ironic este faptul că pasul greşit care a dus la arestarea sa a fost chiar cumpărarea de conţinut legal prin intermediul iTunes.

Autorităţile erau de mult timp pe urmele lui Vaulin, acesta mutând adresa şi serverele KickassTorrents de mai multe ori în diferite ţări pentru a se feri de acţiuni legale împotriva sa. Pentru a-l captura mai uşor, agenţii au recurs la o strategie mai puţin ortodoxă, încercând să afle cât mai multe despre el îainte de a trece la fapte. Unul dintre paşi a fost cumpărarea de reclamă pe site pentru a putea avea acces la informaţiile bancare ale KickassTorrents.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: site fondator arest Ucraina autorităţi Polonia
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close