Antena 3 CNN Externe Site-ul unde găsiţi toate efectele secundare ale medicamentelor

Site-ul unde găsiţi toate efectele secundare ale medicamentelor

Site-ul unde găsiţi toate efectele secundare ale medicamentelor
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    31 Mai 2012   •   22:53

Agenţia europeană a medicamentului (EMA) a anunţat lansarea unui site de informare despre efectele secundare ale unor medicamente, pentru o "transparenţă" mai mare în rândul populaţiei.

Datele postate pe acest site se referă la posibilele efecte secundare ale unui număr de 650 de medicamente sau substanţe active, autorizate în Uniunea Europeană (UE), informează AFP.

Informaţiile sunt disponibile pe site-ul adrreports.eu, în limba engleză, urmând ca, în câteva săptămâni, ele să poată fi accesate şi în alte 22 de limbi oficiale ale Uniunii.

Informaţiile sunt din baza de date EudraVigilance, alcătuită plecând de la rapoartele furnizate de autorităţile de reglementare sanitară din ţările membre ale UE şi de firmele farmaceutice care produc respectivele substanţe.

Site-ul prezintă efectele secundare ale fiecărui medicament, îndeosebi din punct de vedere statistic, sub formă de tabele cuprinzând numărul de cazuri raportate, distribuţia pe vârstă şi sex şi alte tipuri de efecte nedorite semnalate.

Agenţia, cu sediul la Londra, avertizează totuşi că informaţiile privesc "posibile efecte secundare", care pot să nu fie cauzate de medicamentul în sine. "Astfel, informaţia nu trebuie privită ca indicând caracterul periculos al medicamentului", adaugă EMA.




×
Subiecte în articol: site medicamente pastile
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close