Antena 3 CNN Externe Site-urile din Republica Moldova, în continuare blocate. Se comunică pe Twitter

Site-urile din Republica Moldova, în continuare blocate. Se comunică pe Twitter

Site-urile din Republica Moldova, în continuare blocate. Se comunică pe Twitter
Sursa foto: protestatari
08 Apr 2009   •   10:48

Majoritatea site-urilor din Republica Moldova sunt în continuare blocate şi nu pot fi accesate. După evenimentele de marţi, singura modalitate de difuzare a informaţiilor rămâne Twitter-ul.

Chiar şi publicaţiile străine au observat contribuţia Twitter-ului la alimentarea protestelor din Republica Moldova. New York Times scrie că protestatarii folosesc mesaje telefonice şi reţele sociale precum Facebook şi Twitter pentru a se aduna.

În cursul zilei de marţi, protestele din Chişinău au luat amploare, transformându-se într-o adevărată revoluţie. Autorităţile din Republica Moldova au declanşat şi un ?război? informaţional. O mare parte din site-urile de ştiri, precum şi o parte din blogurile de peste Prut au fost blocate, accesul la informaţie fiind îngrădit.

Aproximativ 100 de poliţişti au fost răniţi în urma altercaţiilor cu mulţimea de tineri.Trei persoane au murit, marţi, la Chişinău în urma protestelor care au loc în Republica Moldova. Este vorba despre doi poliţişti şi o tânără din rândul manifestanţilor.

Deocamdată, lucrurile s-au mai calmat la Chişinău, însă protestele vor continua şi miercuri pe străzile oraşului.

×
Subiecte în articol: Twitter
Parteneri
Scandaluri în lanț, înainte de finala Eurovision 2024
x close