Antena 3 Externe Situaţia în familia Obama: "Barack cel Mare" se confruntă cu "şefa Michelle"

Situaţia în familia Obama: "Barack cel Mare" se confruntă cu "şefa Michelle"

26 Mar 2009   •   10:31
Situaţia în familia Obama: "Barack cel Mare" se confruntă cu "şefa Michelle"
Sursa foto: Barack ºi Michelle Obama

Chiar dacă Barack Obama este unul dintre cei mai influenţi oameni din lume, soţia lui, Michelle, este cea care comandă în familie.

Autoritatea soţiei preşedintelui ar putea fi, însă, pusă sub semnul întrebării, după ce şeful de stat american a primit binecuvântarea din partea Bisericii ortodoxe a Greciei din America, anunţă AFP.

Cu ocazia celebrării la Casa Albă a Zilei independenţei Greciei, arhiepiscopul Bisericii ortodoxe a Greciei din America, Demetrios, i-a sugerat preşedintelui Obama să urmeze "exemplul ilustrului Alexandru cel Mare".

Potrivit arhiepiscopului, Obama ar trebui "să taie nodul gordian" în privinţa problemelor nerezolvate ale Greciei.

"Îi voi spune lui Michelle că am fost comparat cu Alexandru cel Mare. Să vedem dacă voi câştiga astfel un plus de respect. Ea ştie prea bine că ea este şefa în casă", a glumit Barack Obama.

Potrivit unei legende, care datează din secolul al IV-lea î.Cr., Alexandru cel Mare ar fi tăiat cu sabia sa nodul care legase oiştea unui car sacru. Acesta eşuase să dezlege nodul respectiv, în Gordion, o localitate din actuala Turcie.

Alexandru cel Mare ar fi îndeplinit astfel profeţia potrivit căreia persoana care va desface nodul va deveni stăpânul Asiei.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close