Antena 3 CNN Externe Situație critică în Australia. „Plecaţi, trebuie să o faceţi. Nu vă putem garanta siguranţa”

Situație critică în Australia. „Plecaţi, trebuie să o faceţi. Nu vă putem garanta siguranţa”

Autorităţile australiene au făcut apel joi la o nouă evacuare în masă în regiunile intens populate din sud-estul ţării după revenirea temperaturilor caniculare care au alimentat incendiile de vegetaţie care ameninţă mai multe localităţi şi comunităţi

Situație critică în Australia. „Plecaţi, trebuie să o faceţi. Nu vă putem garanta siguranţa”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    09 Ian 2020   •   10:33

„Dacă primiţi instrucţiuni să plecaţi, trebuie să o faceţi”, a declarat premierul statului Victoria, Daniel Andrews, într-o informare televizată. „Este singurul mod care vă garantează siguranţa. Este periculos să vă aflaţi în unele dintre aceste comunităţi. Nu vă putem garanta siguranţa”, a subliniat el.

27 de persoane au murit, conform celor mai recente date anunţate de guvernul federal, în timp ce incendiile masive au mistuit peste 10,3 milioane de hectare, o suprafaţă de mărimea Coreei de Sud.

Mii de persoane au rămas fără adăpost, iar alte mii au fost nevoite să evacueze casele în mod repetat din cauza volatilităţii incendiilor.

Autorităţile au avertizat că incendiile masive, alimentate de valorile ridicate de temperatură, de vitezele mari ale vântului şi de seceta care durează de trei ani, vor continua până la ploi substanţiale. Cu toate acestea, agenţia meteorologică australiană a confirmat joi că nu se prognozează căderi însemnate de precipitaţii în următoarele luni.

Citiți și:

Vedere din satelit. Cum se văd din spațiu incendiile din Australia

Incendiile fac prăpăd în Australia. Motivul pentru care 10.000 de cămile vor fi împușcate

Românul care s-a întors din „iadul“ Australiei. „E doar primul continent unde viaţa, aşa cum o ştiam, va lua sfârşit“

×
Subiecte în articol: incendii australia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close