Antena 3 CNN Externe Situație revoltătoare în Germania. Un muncitor român a fost lăsat să doarmă pe bancă, lângă o pădure, de patron

Situație revoltătoare în Germania. Un muncitor român a fost lăsat să doarmă pe bancă, lângă o pădure, de patron

Situație revoltătoare în Germania. Un muncitor român a fost lăsat să doarmă pe bancă, lângă o pădure, de patron
02 Oct 2018   •   09:48

Caz cutremurător în Germania! Un român a dormit timp de trei săptămâni în pădurea de lângă Offenbach la temperaturi ce se apropiau de valori negative pe timpul nopții. El a fost supus acestui abuz de angajatorul său, dar și de un alt român care l-a adus în Germania. Cei doi l-au dat pur și simplu afară, în stradă. 

Românului i-a fost promis de un vecin care este angajat la o firmă din centrul Germaniei că dacă vine să muncească la această companie va primi un salariu de 9 euro pe oră și va avea cazarea asigurată, potrivit stiridiaspora.ro. După ce a ajuns în Germania, acesta a fost obligat să-i plătească celuilalt român un comision de 250 de euro pe lună, plus chiria. După trei săptămâni de muncă, muncitorul a vrut să i se facă un contract de muncă pentru a se asigura că este angajat legal.

Pentru că a îndrăznit să ceară acest lucru, patronul german și celălalt român l-au dat afară. Bărbatul nici nu a apucat să-și ia lucrurile pe care le avea în cameră. 

„Am sunat la poliție, le-am explicat care este problema, dar ei nu au fost dornici să ajute și m-au pus să îl duc la gară să îl pun în tren spre casă. Am înștintat poliția că în acest caz nu este vorba doar despre o persoană care stă pe stradă și nu doar de incălcarea dreptului muncii, ci chiar mai mult, este vorba de incălcările Legii Penale Germane și ale Drepturilor Omului”, a povestit el pentru sursa citată.

Se pare că la firma respectivă mai sunt alți zeci de români care muncesc pe degeaba. Oamenii sunt neplătiți de 2-3 luni, iar unora le-ar fi fost reținute chair și actele de identitate.

×
Subiecte în articol: Germania muncitor patron padure
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close