Antena 3 CNN Externe Skinheads ruşi condamnaţi la închisoare pentru omor

Skinheads ruşi condamnaţi la închisoare pentru omor

Skinheads ruşi condamnaţi la închisoare pentru omor
25 Iul 2012   •   17:20

Patru skinheads ruşi au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea cu perioade care variază între doi ani şi jumătate şi şase ani, pentru uciderea unui cetăţean kirghiz, la o zi după mitingul naţionalist din 2010, din centrul Moscovei.
5000 de naţionalişti ruşi şi suporteri ale pricipalelor echipe de fotbal din capitala rusă au participat la acel miting pentru a protesta faţă de uciderea lui Yegor Sviridov, un fan al echipei Spartak Moscova. El a fost omorât într-un conflict izbucnit între mebrii galeriei respective şi câţiva emigranţi nord-caucazieni. Pe timpul protestelor au avut loc încleştări violente între manifestanţi şi forţele de ordine.

La o zi după protest, un grup de adolescenţi au atacat persoanele care păreau a nu fi de origine slavă în apropierea staţiei de metrou Kolomenskoye. Procurorii au adus dovezi că tinerii îi provocau pe trecători, un tânăr din Kirghizstan căzând victimă furiei oarbe a atacatorilor. Acesta a fost bătut cu cruzime şi înjunghiat de mai multe ori în piept, rănile grave provocându-i moartea.

Identificaţi şi aduşi în faţa instanţei, atacatorii şi-au aflat pedepsele. Ilya Kubrakov, care la momentul crimei avea doar 14 ani, a fost condamnat la şase ani de închisoare. Acesta şi-a recunoscut iniţial vinovăţia dar mai târziu şi-a retras mărturia, pledând nevinovat.
Kubrakov şi un alt membru minor al grupului, Mikhail Kuznetsov, îşi vor ispăşi pedeapsa într-un centru pentru delicvenţi juvenili. Kuznetsov a fost trimis trei ani în spatele gratiilor.

Alţi doi mebri ai găştii de skineri au fost condamnaţi la o pedeasă de doi ani şi jumătate cu inchisoare, conform RIA Novosti.
Al cincilea suspect, acuzat de complicitate şi tăinuire, a fost lăsat liber.

×
Subiecte în articol: crimă inchisoare
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close