Antena 3 CNN Externe Slovenii se mândresc cu singurul primar de culoare din Europa de Est

Slovenii se mândresc cu singurul primar de culoare din Europa de Est

Slovenii se mândresc cu singurul primar de culoare din Europa de Est
25 Oct 2010   •   15:14

Locuitorii unui oraş din Slovenia se laudă cu singurul primar de culoare din Europa de Est. Edilul pe care ei l-au ales are 54 de ani şi este originar din Ghana.

Peter Brossman s-a stabilit în Slovenia acum mai bine de trei decenii, când era student la medicină. A intrat în politică şi a candidat la primăria oraşului Piran din partea social-democraţilor sloveni, câştigând mandatul în cel de-al doilea tur de scrutin, după ce l-a învins pe actualul primar de centru-dreapta.

"Victoria mea arată nivelul democraţiei în Slovenia", a spus Bossman. El a dorit să se întoarcă în Ghana după finalizarea studiilor, dar s-a răzgândit după ce s-a căsătorit cu o colegă de origine croată şi după ce a obţinut o primă slujbă ca doctor pentru turiştii care vizitează litoralul sloven.

"M-am îndrăgostit de această ţară. Slovenia este casa mea. Chiar şi prima impresie despre această ţară a fost bună. Totul era curat şi atât de verde", a spus el.

Bossman a declarat că nu s-a simţit discriminat din cauza originii sale africane. "Există oriunde mici grupuri care nu acceptă anumite persoane pe care le văd diferite. În primele luni în Slovenia am simţit şi eu acest lucru faţă de imigranţii din Africa. Dar în ultimii 10 - 15 ani nu am mai întâlnit această problemă. Nu am nicio problemă şi cred că oamenii nu mai văd culoarea pielii mele când se uită la mine", a mai spus Bossman.

Slovenia, stat alpin cu 2 milioane de locuitori, şi-a declarat independenţa în 1991 şi a devenit prima ţară din fosta Iugoslavie care a aderat la Uniunea Europeană, în 2004.



×
Subiecte în articol: slovenia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close