Antena 3 CNN Externe Slujbe speciale, dedicate Naşterii Mântuitorului la Vatican şi Betleem. Mii de credincioşi au umplut bisericile

Slujbe speciale, dedicate Naşterii Mântuitorului la Vatican şi Betleem. Mii de credincioşi au umplut bisericile

Slujbe speciale, dedicate Naşterii Mântuitorului la Vatican şi Betleem. Mii de credincioşi au umplut bisericile
de O.P.    |    25 Dec 2014   •   08:17

Sute de mii de creştini din întreaga lume au urmărit, la televizor, slujbele oficiate la Bazilica Sfântul Petru din Vatican şi la Biserica Naşterii Domnului din Betleem. Câteva mii de norocoşi au reuşit să fie prezenţi chiar în lăcaşele de cult.

În Bazilica Sfîntul Petru de la Vatican, opt mii de oameni au participat la slujba de Crăciun. Papa Francisc i-a îndemnat pe enoriaşi să se îndrepte spre Dumnezeu şi să îl lase să le pătrundă în suflet.

La finalul slujbei, primul Suveran Pontif non-european din ultimele 13 secole a binecuvântat mulţimea.

Cei care nu au mai reuşit să intre în bazilică au ascultat slujba în piaţa Sfântul Petru. În frig, cei trei mii de oameni s-au rugat la unison pentru un an mai bun.

Spiritul Crăciunului a fost prezent şi la Betleem, în Biserica Naşterii Domnului.

Potrivit tradiţiei, Patriarhul latin al Ierusalimului a fost cel care a oficiat slujba de Crăciun.

Cu câteva ore înainte de ceremonie, în marea de oameni s-a iscat o busculadă chiar în momentul în care Patriarhul trecea prin mijlocul oamenilor. Cei care au pornit totul au fost chiar artiştii chemaţi să cânte în întâmpinarea prelatului.

Deocamdată, motivul izbucnirii tensiunilor nu a fost elucidat. Din fericire, patriarhul a fost luat rapid din mulţime şi a scăpat nevătămat.

×
Subiecte în articol: Crăciun Vatican
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close