Antena 3 CNN Externe Slumdog Millionaire şi Taj Mahal - India pentru români

Slumdog Millionaire şi Taj Mahal - India pentru români

Slumdog Millionaire şi Taj Mahal - India pentru români
Sursa foto: Foto: worldhistoricalsites.com
18 Mai 2011   •   22:08
Slumdog Millionaire, O floare şi doi gradinari, Taj Mahal şi Mircea Eliade. Asta înseamnă India pentru români. Cei care au fost acolo spun că India poate să fie mai mult decât nişte filme şi un palat. Înseamnă temple incredibile, ritualuri neschimbate de sute de ani şi un stil de viaţă. O călătorie acolo nu e ieftină, dar face toţi banii.

În India nu te plictiseşte nicio secundă. Şi te intrigă. Palatele incredibile ale vechilor maharajahi contrastează cu sărăcia de la porţile lor.

Fiecare ansamblu architectural are o poveste desprinsă parcă din basmele celor 1001 de nopţi. Taj Mahalul construit de un maharajah pentru soţia sa este opulenţa la cote înalte. Cel mai bine păstrat monument-mormânt a ajuns una din cele şapte minuni ale lumii moderne.


Nu rataţi în India Fortul Roşu, construit timp de opt ani, începând din 1639, când capitala a fost mutată de la Agri la Delhi. Fortul este construit din stâncă roşie, marmură, mozaic iar în interior se află cea mai mare moschee indiană. Dincolo de gardul palatelor somptuoase, spectacolul străzii este incredibil.

Din New Delhi până la Mumbai sau Udaipur - considerat cel mai romantic oraş al ţării sau plajelele cu nisipuri albe din Goa sau până la Bengalul de Vest înconjurat de munţii Himalaya, India este bine să fie vizitată din octombrie până în martie. Primăvara căldura devine sufocantă, iar vara este anotimpul musonic.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close