Antena 3 CNN Externe Snowden: Angela Merkel nu a fost singura personalitate germană spionată de NSA

Snowden: Angela Merkel nu a fost singura personalitate germană spionată de NSA

Snowden: Angela Merkel nu a fost singura personalitate germană spionată de NSA
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    27 Ian 2014   •   08:44

Cancelarul german Angela Merkel nu a fost singura personalitate germană spionată de către Statele Unite, a declarat fostul consultant al Agenţiei americane de supraveghere NSA Edward Snowden.

"Aş spune că nu este foarte probabil ca cineva care vrea să supravegheze Guvernul german să o asculte doar pe Merkel şi nu pe consilierii săi, pe alţi membri eminenţi ai Guvernului sau alţi reprezentanţi politici locali", a declarat Snowden într-un interviu difuzat pe postul public ARD, relatează AFP.

El se referea la dezvăluirile, la originea cărora se află, despre ascultarea unui telefon mobil al cancelarului german de către serviciile americane de informaţii, care au provocat tensiuni diplomatice între Berlin şi Washington.

Înregistrat săptămâna aceasta într-o cameră de hotel la Moscova, documentul difuzat duminică seara este primul interviu filmat cu fostul consultant de când acesta a părăsit oraşul Hong Kong, în iunie 2013, pentru a se refugia în capitala rusă, unde trăieşte în prezent.

În interviu, Edward Snowden a apreciat că "nu există vreo îndoială că Statele Unite efectuează spionaj economic".

"Dacă există informaţii, de exemplu, despre Siemens, care să fie în interesul naţional, dar care nu au nimic a face cu securitatea naţională, ei, bine, ei vor lua aceste informaţii", a spus el.

Fostul consultant al serviciilor americane de informaţii este inculpat în Statele Unite pentru spionaj şi furt de documente aparţinând statului, după ce a făcut dezvăluiri supărătoare despre supravegherea electronică efectuată de către autorităţile americane.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Edward Snowden NSA spionaj
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close