Antena 3 CNN Externe Șoc în Franța. Liderul partidului de extremă dreapta are șanse tot mai mari să câștige alegerile prezidențiale

Șoc în Franța. Liderul partidului de extremă dreapta are șanse tot mai mari să câștige alegerile prezidențiale

Șoc în Franța. Liderul partidului de extremă dreapta are șanse tot mai mari să câștige alegerile prezidențiale
Sursa foto: Foto: Facebook / Marine Le Pen
17 Noi 2016   •   11:36

Liderul partidului de extremă-dreapta din Franța, Marine Le Pen, ar putea fi următoarea surpriză la nivel internațional, conform datelor casei de pariuri William Hill.

Se pare că Marine Le Pen a câștigat popularitate și acum s-ar afla pe locul doi în preferințele francezilor, în alegerile prezidențiale.

Primul loc este în continuare adjudecat de conservatorul Alain Juppe.

Un fost ministru al Economiei, Emmanuel Macron, este un alt nume important intrat în competiția prezidențială.

Specialiștii estimează că Macron va reuși să fragmenteze votul candidaților partidelor mari și asta ar putea ajuta enorm procentele lui Marine Le Pen.

Un reprezentat al William Hill a explicat, pentru publicația Business Insider, că multe din evenimentele importante recente, printre care Brexit și alegerile prezidențiale din Statele Unite, au fost estimate greșit și că acum nu vor mai risca.

Astfel, Marine Le Pen se bucură acum de o șansă de 40% de a câștiga alegerile. Francois Fillon are o șansă de 11%, Nicolas Sarkozy 6%, Macron 3%.

Alegerile prezidențiale din Franța sunt programate pentru perioada aprilie – mai 2017. Primul tur este organizat la data de 23 aprilie și primii doi clasați merg în turul doi, care este programat pentru data de 7 mai.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close