Antena 3 CNN Externe Socialista Anne Hidalgo, aleasă oficial PRIMA FEMEIE PRIMAR a capitalei franceze

Socialista Anne Hidalgo, aleasă oficial PRIMA FEMEIE PRIMAR a capitalei franceze

Socialista Anne Hidalgo, aleasă oficial PRIMA FEMEIE PRIMAR a capitalei franceze
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
05 Apr 2014   •   20:18

Socialista Anne Hidalgo, în vârstă de 54 de ani, a fost aleasă sâmbătă, în mod oficial, primar al Parisului, după şase zile de la victoria pe care a obţinut-o în alegerile municipale, devenind prima femeie care conduce capitala franceză, relatează AFP.
   
Singura candidată, Hidalgo - fiica unor imigranţi spanioli, naturalizată la vârsta de 14 ani - a fost aleasă de către Consiliul Parisului cu 91 de voturi din 163. Ea îi sucedă astfel în funcţie lui Bertrand Delanoë, a cărui mână dreaptă a fost timp de 13 ani.
   
Devansată în primul tur, pe 23 martie, de către rivala sa Nathalie Kosciusko-Morizet (dreapta), candidata socialistă, care a fost susţinută de ecologişti şi comunişti, a obţinut în turul doi aproape 53% din voturi la nivelul capitalei, într-un context defavorabil stângii, aflate la putere.
   
Prezentată ca "onestă", "studioasă"  sau "modestă" de către apropiaţi, andaluza brunetă, adeptă a unui socialism pragmatic, a promis să facă din Paris "un oraş mai drept şi mai solidar", continuând eforturile mentorului său, Bertrand Delanoë, care nu a candidat pentru un nou mandat.
   
Născută la 19 iunie 1959, la San Fernando, în Anadaluzia, în timpul dictaturii lui Franco, ea imigrează în tinereţe la Lyon, în partea central-estică a Franţei, şi se mută la Paris în 1984. Hidalgo este absolventă de drept social. Angajată în lupta sindicală, ea devine membră a Partidului Socialist în 1994, iar trei ani mai târziu intră în cabinetul ministrului socialist al Muncii Martine Aubry.

Începând din 2001, a fost viceprimar al Parisului.
   
Anne Hidalgo s-a recăsătorit şi are trei copii.

×
Subiecte în articol: paris Franta

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close